Geel kiest voor fuiven!

Fuiven bestaan in alle maten en vormen. In Geel vinden jaarlijks meer dan 150 fuiven plaats, het merendeel georganiseerd door Geelse jeugdverenigingen en de studentenverenigingen. Het is duidelijk, Geel leeft! Doorheen de jaren is ons fuiflandschap enorm gegroeid en dit brengt veel plezier en vertier, gemeenschapsvorming en samenhorigheid maar ook wel eens hinder met zich mee.

Fuifcongres

De stad Geel levert al sinds vele jaren een grote inspanning om de fuiven te ondersteunen en veilig te laten verlopen. Met het fuifcongres wil de Geelse Jeugdraad en de stad samen met de jeugdverenigingen bouwen aan een gedragen fuifbeleid en het signaal geven dat ze het Geelse fuifbeleid mee wil uitbouwen, uitdragen en continu verbeteren. Het eerste fuifcongres vond plaats op zaterdag 16 april 2016. 110 jonge organisatoren verzamelden in de Waai. De organisatoren werden ondergedompeld in verschillende aspecten van event-organisatie. Doorheen de hele dag werden 10 workshops georganiseerd, gegeven door verschillende experten. De jeugd kreeg thema’s voorgeschoteld van verzekering tot marketing, van fuiven van Ten Aard tot Zammel.

Actueel

De thema’s werden zorgvuldig geselecteerd door de voltallige jeugdraad. Op deze manier kwamen alle actuele thema’s aan bod en werd er ingespeeld op de noden van de organisatoren. Zowel de administratieve, creatieve als veiligheidsaspecten van event organisatie kwamen aan bod. Ook was er plaats voor meer actuele thema’s zoals geluidsnormen, conflicthantering en drank- en druggebruik. De workshops werden afgewisseld met netwerkmomenten en brainstorm sessies. Hierbij hadden de deelnemers de mogelijkheid om ideeën en ervaringen uit te wisselen. Het eerste fuifcongres is een organisatie van de Geelse Jeugdraad in samenwerking met de stad Geel. Na het fuifcongres zal de opgedane ervaring meteen toepasbaar zijn in de praktijk. Het aftellen naar een zomer vol festiviteiten is hiermee begonnen!